ro
hu
Primipilatus

A MEZŐGAZDASÁGI SZOLGÁLTATÓ

VÁLASSZON KATEGÓRIÁT SZOLGÁLTATÁSAINK ÉS TERMÉKEINK KÖZÜL

Mezogazdasagi bermunka
Tenyes Juh es Kos
Berelheto

MEZŐGAZDASÁGI BÉRMUNKA

LEGELŐTAKARÍTÁS - 350lej/ha-tól

Tiszta legelő = biztos támogatás! Legelőtakarítást bokros területeken is vállalunk 6 cm törzsvastagságig. Gazdaságilag kifizetődő a gyepterületeket szárzúzóval rendszeresen megtakaríttatni, hiszen a karbantartott legelő hektáronként több, kövérebb és jobban tejelő állatokat is jelent..

BÁLÁZÁS - 17 lej/bálától

A Nyugat-Európában is csúcstechnikának számító változókamrás és szecskázós körbálázónkkal egyenletesen tömött, beton keménységű bálákat préselünk. Körbálákat 90 cm-től 150 cm átmérőig minden méretben készítünk. A változókamrás bálázás és szecskázás előnyeiről itt olvashat.

FÓLIÁZÁS

A szenázs (bála siló) előállításához nélkülözhetetlen művelet. Segítségével, változókamrás bálázással és szecskázással kiegészítve, ideális takarmány állítható elő. Bálacsomagolást 4 és 6 réteg fóliával vállalunk. A bálacsomagolás előnyeiről és szakszerű kivitelezéséről bővebben itt olvashat.

SZÁNTÁS - 400 lej/ha-tól

A szántás a mezőgazdasági termelés alapja. Aki ezen spórol már biztosan nem fogja nyereségesen zárni az évet. Szántást 16 cm-től 20 cm-ig és 26 cm-től 32 cm mélységig vállalunk. A lucerna és gyeptörés átlagosan kb. 20%-kal emeli a szolgálatás árát.

RAKODÓMUNKA

KASZÁLÁS-150 lej/ha-tól

RENDRÁZÁS-70 lej/ha-tól

Homlokrakodónkkal 1 tonna súlyt 3-3,5 méter magasságig tudunk emelni. Igény szerint, a csomagolt bálától a gabonán át a trágyarakodásig bármit vállalunk.

Kaszálást 2,40 m-es és 2,80 m-es dob és tárcsás kaszákkal vállalunk. A tárcsás kasza előnye a jobb talajkövetés, ami hektáronként több takarmányt eredményez.

Rendrázást 6,5 m-es, 6 rotoros rendterítő géppel végzünk. Az elterített rendekben a takarmány gyorsan és egyenletesen szárad. Tápértékét jobban megőrzi.

TENYÉSZ JUH ÉS KOS

TENYÉSZKOSOK - 700 lej/db-tól

Tenyészkosokat hampshire down, ile de france, német feketefejű húsjuh és suffolk fajtákból kínálunk. A törzskönyvezett állományt közvetlen angol, francia és német importból szerezzük be. A fenti húshasznú fajták cigájával és gyimesi rackával való keresztezéséből származó nagytestű, rendkívül ellenálló és kiválóan örökítő F1-es kosaink több hagyományos tenyészetben jobban beváltak, mint a termelékenyebb, de drágább és igényesebb fajtatiszta állatok. A megfelelő fajta kiválasztásáról bővebben itt, a megfelelő egyed kiválasztásáról pedig itt olvashat.

TENYÉSZJUHOK 500 lej/db-tól

Hagyományos feltételek mellett, továbbtenyésztésre az őshonos fajták suffolk, ile de france és hampshire down kosokkal keresztezett utódait javasoljuk. Szinte kizárólag fű és széna alapon tartott juhainkat báránynevelő képességük alapján szelektáljuk, hiszen a húsjuh igazi hasznát az eladott bárány súlya és a takarmányozás olcsósága adja. Tenyészjuhaink kiválasztásánál alkalmazott módszereinkről bővebben itt olvashat.

BÁRÁNYOK

Bárányokat eladásra augusztus 30. és november 15. között kínálunk. Minden fogyasztásra kínált bárányunk családi biogazdaságunkban nevelkedik. Tartásuk, takarmányozásuk és ritka kezeléseik során betartjuk a 834/2007-es és 889/2008-as európai uniós rendeletbe foglaltakat. Juhászatunk organikus (bio) státuszát az Ecoinspect kft. ellenőrzi és tanúsítja.

KOMONDOROK

A több tízezer eurós géppark, állatállomány és gyümölcstermés biztonságát nem lehet a véletlenre vagy 1-2 éjjeliőr szemfülességére bízni. Így kerültek hozzánk a komondorok. Bár kutyáinkat Magyarország legjobb tenyészeteiből szereztük, kezdetben mégis sok egészségügyi és jellembeli problémával szembesültünk. Az erdőszéli juhászat azonban olyan kíméletlen szelekciós környezetet jelent, amelynek köszönhetően az Igazmondó Juhász Komondor Kennel önálló márkanévvé nőtte ki magát a fajtán belül. Kutyáink azt nyújtják, amit joggal várunk egy őshonos munkakutyától, azaz hűséget, biztonságot és hosszú egészséges életet. Az Igazmondó Juhász Komondor Kennelről bővebben itt olvashat.

BÉRELHETŐ

BÁLASZÁLLITÓ UTÁNFUTÓ - 100 lej/nap

8 tonna terhelhetőségű, légfékes, közúti forgalomban is használható bálaszállítónkat alacsony, akadálymentesített építése teszi hatékony, könnyen rakodható munkaeszközzé.

KIS UTÁNFUTÓ - 30 lej/nap

750 kg összterhelhetőségű fék nélküli utánfutónk oldalainak leemelésével könnyen egyenes rakodófelületűvé alakítható. Forgalmi adatai szerint 500 kg fék nélküli vontatásra engedélyezett járművel is használható.
Méretei: 2,50 m x 1,50m

TENYÉSZ KOSOK - 500 lej/tenyészidény

Bérelhető tenyészkosainkkal levesszük az Ön válláról a téli takarmányozás gondját és felelősségét. Tenyészállataink bérlését azoknak javasoljuk, akiknek még vannak kétségei afelől, hogy megéri-e drága tenyészállatba beruházni. Bérelhető tenyészkosainkkal mindenki olcsón győződhet meg arról, hogy az Ő körülményei között gazdaságos-e az adott fajta tartása. A tenyészidényre felkészített, kipróbált berbécseink ideális megoldást jelentenek a közösségi legeltetést alkalmazó falvaknak, ahol a kosok takarmányozása és milyensége sok konfliktus forrása.

EKE - 150 lej/nap

Huard rlm compact típusú 4 vasú váltvaforgató ekénk előhántolóval és hidraulikus biztosítással van ellátva, hogy Ön minden területen biztonságosan szánthasson. A Huard/Kuhn fejlesztésű gyémánt kormánylemezeknek köszönhetően jelentős mennyiségű üzemanyagot spórolhat meg.